Röviden

MTI
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzügyi békéltetés
Július 1-jén kezdi tevékenységét a Pénzügyi Békéltető Testület. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szerint hatásköre a pénzügyi szolgáltatók és a fogyasztók közötti szerződések megkötésével és teljesítésével kapcsolatos jogviták rendezésére terjed ki. (MTI)

Eurókamat-emelés?
Mégiscsak kamatot emelhet az Európai Központi Bank (EKB). Jean-Claude Trichet, az EP pénzügyi bizottsága előtt erős éberséget emlegetett az EKB politikája kapcsán, s ez a piac által különösképpen figyelt retorika szerint a következő havi kamatemelés lehetőségére utal. (MTI)

Kevesebb kedvezmény
Megszűnik az 55. évüket betöltöttek húszszázalékos kedvezménye mától. Az eddig elővételben megváltott jegyek az érvényességi időn belüli utazásra még felhasználhatók, egyébként kezelési költség nélkül visszaválthatók vagy a vonaton pótdíj felszámítása nélkül teljesárú menetjegyre kiegészíthetők. (J. Gy.)

Drágul a dízel
Az év utolsó harmadában 10,89 százalékos üzemanyagár-növekedéssel kell számolniuk a fuvarozóknak – közölte a NiT Hungary. Az érdekvédők kalkulációja segítséget nyújt a következő szezonra szóló fuvardíjak kiszámításánál, amelyek jelentős részét – harmadát – a változó üzemanyagár teszi ki. Az indexálás alkalmazása nem kötelező. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.