Röviden

MTI
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vadász a helyszínen
Nem mindenben működött együtt a bírósággal Vadász János büntetőperének tegnapi helyszíni tárgyalásán, így például autóját csak oda állította, ahol szerinte a vádbeli események történtek. A biciklis és a két tanú verziójának rekonstruálásában ilyen módon nem segédkezett. A volt MSZP-s politikus 2007-ben a Kodály köröndnél nézeteltérésbe keveredett egy kerékpárossal, és előrántotta kis kaliberű forgópisztolyát,
a biciklis viszont ráütött Vadász autójára. Vadászt első fokon egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztéssel és százezer forint pénzmellékbüntetéssel, a biciklist pedig negyvenötezer forint pénzbüntetéssel sújtották. (MTI)

Bezár a Budapest Média Intézet
Megszűnik a Havas Henrik által alapított Budapest Média Intézet. A Szegedi Tudományegyetem budapesti konzultációs központjaként működő iskola hallgatói szeptembertől Szegeden vagy a budapesti Zsigmond Király Főiskolán folytathatják tanulmányaikat. (Index)

Sztrájk- és tüntetéssorozat
Akcióegység alakult hat konföderáció mintegy ötven szakszervezete részvételével. Szeptember 29-től akciókat, sztrájk- és demonstrációsorozatot indítanak, ha a kormány nem egyeztet velük a munka világát érintő változtatásokról. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.