Röviden

MTI
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangulat
Romlott az üzleti hangulat júniusban az euróövezetben – olvasható az Európai Bizottság friss jelentésében. Látván a görögországi híradásokat, nem csak az üzleti hangulat rossz.

Kórházban a villám sújtotta rendőrök
Villám csapott a III. kerületi rendőrkapitányság épületébe csütörtök délután, és négy ott dolgozót kórházba szállítottak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Sárdi Melinda elmondta: vélhetőleg mind a négyen rendőrök. (MTI)

Otthon a buszbaleset utolsó sérültjei
Hazaszállították a múlt hétfő éjjel Hegyeshalom közelében történt buszbaleset utolsó két, Magyarországon ápolt sérültjét is – közölte Ladislav Lukacs, Csehország budapesti konzulja tegnap. Hozzátette: mindketten további kórházi kezelésre szorulnak. Ismeretes, hogy a balesetben ketten életüket vesztették, huszonkét ember súlyosan, huszonkilenc pedig könnyebben sérült meg. (MTI)

Újabb német áldozat
Egy 74 éves asszony az újabb áldozata a Németországban bő egy hónapja kitört hasmenéses járványnak – közölték tegnap a hatóságok. Az elhunyt még június 11-én betegedett meg, azóta a hannoveri kórházban ápolták. Ő a járvány 48. halálos áldozata az országban. Nála is diagnosztizálták a súlyos vérszegénységgel és veseelégtelenséggel járó, úgynevezett hemolitikus urémiás szindrómát (HUS), amelyet a hasmenéses esetek nagyjából egyharmadánál mutattak ki. (MTI)

Eljárás a hejőpapi gyermekhalál miatt
Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a Hejőpapiban történt gyermektragédia ügyében; a községben szerdán emésztőgödörbe esett és meghalt egy kétéves kislány – közölte a rendőrség tegnap. A rendőrség kiérkezése előtt a családtagok a kislányt már kiemelték a vízből, és a mentősök megkezdték az újraélesztést, de nem tudták megmenteni az életét. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.