Röviden

MTI
2011. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Útban Gázába
Párizs. A gázai segélyflottilla egy francia hajója elhagyta a görög területi vizeket, és útban van a Gázai övezet felé – közölte a palesztin terület izraeli blokádja elleni tiltakozó akció egy szervezője. A tájékoztatás szerint a 19 méter hosszú Dignité nyolc palesztinbarát aktivistával, valamint elegendő üzemanyaggal és élelemmel a fedélzetén kijutott a nemzetközi vizekre. Ez az első hajó, amelynek a görög hatóságok tiltása ellenére sikerült kifutnia egy görög kikötőből a Gázai övezet felé. Tegnap egyébként a flottilla harminc aktivistája elfoglalta az athéni spanyol nagykövetség épületét, így követelve, hogy Athén engedélyezze a hajók kifutását a kikötőkből. (MTI)

Indiai „betegség”
Újdelhi. A homoszexualitás „betegség”, és „teljesen természetellenes” – jelentette ki az indiai egészségügyi miniszter egy AIDS-konferencián, amivel kiváltotta melegjogi aktivisták felháborodását. Gulam Nabi Azad az Indiában elterjedt konzervatív nézettel összhangban azt is kifejtette, hogy a homoszexualitást a nyugatiak terjesztették el az országban, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy ez a „betegség” hazáját is elérte. (MTI)

Fehéroroszország: elítélt ellenzékiek
Minszk. Elítéltek Fehéroroszországban legalább száznegyven ellenzékit, akiket a hét végén fogtak el, mert tüntetésre készültek Alekszandr Lukasenko elnök rendszere ellen – közölték tegnap emberi jogi szervezetek. Száz ember ellen a fővárosban, Minszkben, negyven ellen vidéki városokban született ítélet, és állítólag még a héten döntenek további kétszáz ellenzéki ügyében. A legtöbben 2–15 napos elzárást kaptak, de volt, akire átszámítva száznegyven eurós pénzbüntetést
szabtak ki. (MTI)

Dán ellenőrzés
Koppenhága. A dán hatóságok tegnap helyreállították a határellenőrzést a Svédországgal közös határon; hamarosan a német határon is visszaállítják a határőrbódékat. A dán kormány hangsúlyozta, hogy nem az útlevél-ellenőrzést állították vissza, csak szúrópróba-szerűen ellenőrzik a Dániába tartó árukat, elsősorban a gépkocsival érkezők csomagjait. (MTI)

Iraki robbantás
Bagdad. Két pokolgép robbant a Bagdadtól mintegy 15 kilométerre északra található Tadzsi város önkormányzatának egyik épületénél. A merényletekben 35 ember életét vesztette, 28-an pedig megsebesültek – közölte Kamisz al-Szaad egészségügyi miniszterhelyettes. A pokolgépeket a tadzsi önkormányzat parkolójában rejtették el. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.