Röviden

MN
2011. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angol siker
A Németországban zajló női labdarúgó-világbajnokságon, B csoport, 3. forduló: Anglia–Japán 2-0, Új-Zéland–Mexikó 2-2, a végeredmény: 1. Anglia 7 pont, 2. Japán 6, 3. Mexikó 2, 4. Új-Zéland 1. Anglia és Japán jutott a negyeddöntőbe. Az A csoport mérkőzései – Franciaország–Németország, Kanada–Nigéria – lapzárta után értek véget. (MN)

Erősít a DVSC
Magyar szinten három minőségi légióst igazolt a Debrecen labdarúgócsapata. A 26 éves, kétszeres válogatott bosnyák csatár, Stevo Nikolic a bosnyák bajnok Banja Lukától érkezik, de megfordult az idén román aranyérmes Galacban is. A 29 éves Vjatseslav Zahovaiko 39-szeres észt válogatott, s szintén csatár, az előző másfél évben a portugál élvonalban szereplő Leiriában futballozott, igaz, csak 13 mérkőzésen játszott. A bosnyák származású, de Hollandiában született középpályás, Adnan Alisic eddig csak Hollandiában futballozott, legutóbb az Excelsior együttesében. (MN)

Dzsudzsák edzésben
Dzsudzsák Balázs tegnap először edzett új labdarúgócsapatával, az orosz élvonalban szereplő Anzsi Mahacskalával, amely Ausztriában készül a bajnoki folytatásra. (MTI)

Majthényiék az élen
Két második helyezést ért el tegnap, ezzel megerősítette vezető pozícióját a címvédő Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős az Olaszországban zajló vitorlázó repülőhollandi világbajnokságon. (MTI)

Hushovd megvédte
Az ausztrál Cadel Evans nyerte nagy csatában a francia kerékpáros-körverseny, a Tour de France 4. szakaszát. A Lorient és Mur-de-Bretagne közötti 172 km-en a hajrát leszámítva sík terepen tekertek a résztvevők. A célba emelkedő vezetett, amelyen a címvédő Alberto Contador iramot váltva lerázta a többséget. A végül szakaszgyőztes Evans mellett meglepetésre a sprinter Thor Hushovd is tartotta vele a lépést, s ha csak 1 mp előnnyel is, de megőrizte a sárga trikót. (MN)

Meghalt Myllylä
Holtan találták otthonában, az északnyugat-finnországi Kokkolában Mika Myllylä olimpiai bajnok sífutót. A helyi rendőrség nem árult el részleteket a halál okáról, mindössze annyit jelentett be, hogy nem bűncselekmény áldozata lett az 1998-as naganói téli játékokon 30 km-en győztes, 41 éves finn sportember. Myllylä egyike volt azoknak a finn sífutóknak, akik 2001-ben a világbajnokságon megbuktak a doppingvizsgálaton, tavaly februárban pedig bevallotta, hogy rendszeresen használt EPO-t pályafutása alatt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.