Röviden

MN
2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új Caravaggio-kép került elő
Caravaggio korábban nem ismert művét azonosították szakemberek egy magángyűjtemény darabjai között. A Szent Ágostont ábrázoló olajfestményt érett munkaként jellemzik a szakemberek, amely illik a művész 1600 körüli érzelemdús stílusába. A kép eredetét sikerült Caravaggio egyik római patrónusához, Vincenzo Giustinianihoz visszavezetni. A mecénás 1638-as leltárában is szerepel egy ugyanilyen méretű – 120-szor 99 centiméteres – Szent Ágoston-festmény. (MN)

Világörökségi rang könnyített eljárással
Változtatna a világörökségi rang odaítélésének procedúráján az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO), mert évente csak a javasolt helyszínek 20-30 százaléka nyeri el a védelmet jelentő címet – hangzott el az UNESCO világörökségi bizottságának hétfői tanácskozásán Párizsban. A világörökségi listára eddig 151 ország 911 kiemelkedően különleges helyszínét vették fel. (MN)

Amy Winehouse mégsem jön
Egész európai koncertkörútját, így a Sziget Fesztiválra beígért koncertjét is lemondta Amy Winehouse menedzsmentje. A kábítószer- és alkoholfüggőséggel küzdő brit Grammy-díjas énkesnő koncertje helyett a menedzsment ígéretet tett arra, hogy saját művészeiből ajánl megfelelő előadót az augusztusi Szigetre. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.