Röviden

MTI
2011. 07. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felvidéki felszólítás
Dunaszerdahely. A kétnyelvűség következetes betartására szólította fel Dunaszerdahely önkormányzata a város területén lévő intézményeket, üzleteket és szolgáltató üzemeket. Az önkormányzat arra a „matricakampányra” reagált határozatával, amely június közepén indult Somorján. Ismeretlen aktivisták a csak szlovák felirathoz „Hol marad a magyar felirat? Mi is itt élünk! Törvény adta jogunk van az anyanyelvünkhöz!” szöveggel ellátott matricát ragasztottak. A mozgalom már Révkomáromban is megjelent, a Duna-parti város lakói is hasonló határozat elfogadását várják a városatyáktól. (N. S.)

Vádat emeltek a rektorverők ellen
Gyulafehérvár. Diszkriminációra való felbujtás, rongálás, a közerkölcs és a közrend megsértése miatt emelt vádat az erdélyi Fehér megyei ügyészség Oláh Zoltán, a gyulafehérvári római katolikus teológiai intézet rektorának négy bántalmazója ellen. Ezzel a román nyomozó hatóság elismerte, hogy a rektort nemzetisége miatt verték meg a román fiatalok, akik közül az egyik a hadsereg alkalmazottja. (R. Sz.)

Izraeli szabotázs?
Jeruzsálem. A gázai segélyflottilla szervezői tegnap azt állították, Izrael egy újabb hajójukat tette használhatatlanná. Az izraeli hadsereg rádiójában azt mondták, hogy az ír zászló alatt közlekedő hajó motorját a kikötőben valakik szándékosan megrongálták. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.