Röviden

MTI
2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Geréb újra kérhet kegyelmet
A köztársasági elnök csupán Geréb Ágnes eljárási kegyelmi kérvényét utasította el hétfőn, azonban az első fokon két év letöltendő börtönbüntetésre ítélt szülész-nőgyógyász a jogerős ítélet után, ha akar, újra Schmitt Pálhoz fordulhat kegyelemért. Lapunknak nyilatkozó jogászok rámutattak: az államfő döntése nem volt váratlan, mivel szinte példa nélküli, hogy valaki eljárás közben kegyelmet kapjon, viszont a jogerős ítélet után erre jóval nagyobb az esély. (P. T.)

Lázár dicséri Hoffmannt
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az egyik legmegbecsültebb tagja a kormányzatnak – jelentette ki Lázár János, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője a TV2 Mokka című műsorában. Közölte, „aki mögött a miniszterelnök ott áll, akörül soha nem fogy el a levegő”. A politikus asszony kilátásba helyezte lemondását. (MTI)

Sztrájkolnak a pedagógusok?
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint akár többnapos sztrájkot is tarthatnak a pedagógusok szeptemberben, ha a kötelező óraszámok esetében a rosszabbik forgatókönyv valósul meg; Mendrey László erről az Elvesz(teget)ett illúziók címmel rendezett tanévzáró sajtótájékoztatón beszélt kedden Budapesten. (MTI)

Betört LMP-s irodaablakok
Betörték az LMP irodájának ablakait Békéscsabán valószínűleg hétfőről keddre virradóra – közölte a rendőrség. Gál István Elek, az LMP helyi szervezője a Békés Megyei Online-nak azt mondta, valószínűleg vandalizmusról van szó. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.