Röviden

MTI
2011. 07. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra kinyithat a szegedi mozi
Kinyithat a szegedi Belvárosi mozi: a tűzoltóság kiadta a működéshez szükséges engedélyt. Az épületet érintésvédelmi és tűzveszélyességi problémák miatt záratta be az ügyvezető igazgató. Botka László (MSZP) polgármester kötelezte az önkormányzati cég vezetőjét, hogy végeztesse el a szükséges karbantartási munkát, ennek befejezése után pedig utasítást adott, hogy azonnal nyisson újra a mozi. Botka László
a történtek miatt kezdeményezni fogja a cégvezető felmentését. (MTI)

Múzeumok éjszakája: kevesebb látogató
Idén csaknem 330 ezren voltak kíváncsiak a Múzeumok éjszakája rendezvényeire. Az összesített látogatószám jóval elmaradt a tavalyi 462 ezres rekordtól, de idén is voltak olyan múzeumok, amelyeket több mint tízezren kerestek fel ezen az estén. (MTI)

Hét év után újra VOLTfolió-díjak
Hét év kihagyás után ismét átadták a soproni VOLT Fesztiválon tegnap a VOLTfolió Kulturális Médiadíjakat, amelyekkel a kulturális-zenei médiumokat és médiaszemélyiségeket ismeri el a szakma és a közönség. A MTI és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közös életműdíját idén először ítélték oda: Ligeti Nagy Tamás újságíró kapta meg az elismerést, aki Hegyi Zoltán rockzenésznek, lapunk munkatársának ajánlotta a díját, mondván: egykor többedmagával ő indította el a VOLT magazint, ezzel hatott a fesztiválra, így közvetve erre a díjra is. A közönség szavazatai alapján idén tévéműsor, televíziós műsorvezető, rádióműsor, rádiós műsorvezető, rádióadó, magazin, újságíró, zenei portál vagy blog, illetve budapesti és vidéki klub kategóriában osztottak díjakat. Elismerést kapott például a Wan2 magazin, az MR2-Petőfi rádió és az MTV Záróra című műsora is. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.