Röviden

MTI
2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Energia
Grimm
Az ősztől bevezetendő chipsadó értelmében a koffeint tartalmazó energiaitalok adókötelesek lesznek, de a kávé nem. Van egy tippem, mit isznak a törvény alkotói reggelente.

Rendőrök mentették ki
Égő házából mentettek ki egy robbantással fenyegetőző férfit a rendőrök Szabolcsbákán. Az 52 éves férfi hétfő este szólt a szomszédoknak, hogy hagyják el házukat, mert magára fogja robbantani a lakását. A két körzeti megbízott érkeztekor több szoba már lángokban állt, a vezetékből ömlött a gáz. A férfit kórházba szállították, a rendőrség közveszély okozása miatt indított eljárást ellene. (MTI)

Hazatoloncolták a körözött magyart
Nemzetközileg körözött magyar férfit fogtak el a Dominikai Köztársaságban – jelentette be tegnap a helyi rendőrség. Az Interpol magyarországi irodája által hamisításért és csalásért körözött Sz. Tamást Las Terrenas helységben tartóztatták le. Hazatoloncolásáról azonnal intézkedtek: a körözött férfit feltették a Condor légitársaság Punta Cana nemzetközi repülőtérről induló járatára. (MTI)

Halálos vadászat
A rendőrség egy nyugdíjas rendőrt gyanúsított meg a napokban azzal, hogy az ő gondatlansága miatt végződött halállal egy vadászat májusban a baranyai Teklafalu közelében. A korábban körzeti megbízottként dolgozó férfi a növényzet mozgásából úgy gondolta, hogy vaddisznó van ott, és odalőtt a sörétes puskájával, halálos sebet ejtve a vadásztársán. Egy órával korábban véletlenül lelőtte a későbbi áldozat kutyáját, a hajtás ennek ellenére folytatódott. A férfi beismerő vallomást tett, és szabadlábon védekezik. (MTI)

Július 2-án lesz a Balaton-átúszás
Nem verseny a Balaton-átúszás, hanem magyaros virtus. A népszerű nyári erőpróbán nem egymást, hanem önmagunkat kell legyőzni – hangzott el tegnap a 29. Balaton-átúszás siófoki sajtótájékoztatóján. Ha az időjárás megakadályozná a július 2-i rendezvényt, akkor a hónap végéig további hat nap közül választanak a rendezők. Az 5,2 kilométeres távot Révfülöp és Balatonboglár között kell teljesíteniük a versenyzőknek. (G. J. A.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.