Röviden

MTI
2011. 07. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra lángol Irak?
Bagdad. Június volt a legvéresebb hónap 2011 eleje óta Irakban: erőszakcselekményekben 271 ember halt meg – jelentette a kormány. Százötvenöt polgári személy, 77 rendőr és 39 katona halt meg támadásokban június hónapban az egészségügyi, a védelmi és a belügyi tárca összesített adatai szerint. 2010 szeptembere óta az idén júniusban vesztették életüket a legtöbben az arab országban erőszakos cselekmények következtében. (MTI)

Fehérorosz bírálat
Minszk. A fehérorosz külügyminisztérium is elítéli, hogy szexbotrányokkal járatták le a magyar követséget országában. „A belorusz oldalnak semmi köze nincs ehhez az ügyhöz” – nyilatkozta az ország külügyi szóvivője. A fehérorosz külügyminiszter szerint a diplomaták magánéletének manipulálása megengedhetetlen, és az emberi jogokkal is ellentétes. A közelmúltban két, a magyar nagykövetség munkatársait kompromittáló videofelvétel is felkerült az internetre. (Index.hu)

Marokkói szavazás
Rabat. Megkezdődött a népszavazás Marokkóban az uralkodó által kezdeményezett új alkotmánytervezetről. Ennek célja a hatalmi ágak hatásköreinek kiegyensúlyozása a miniszterelnök javára, a király azonban továbbra is jelen lesz a politika minden területén. (MTI)

Szíriai tüntetés
Damaszkusz. Több tízezer ember vonult az utcákra tegnap Szíria több városában. A tiltakozások során a közép-szíriai Homsz-ban kilenc tüntető megsérült, kettő pedig meghalt, amikor a biztonsági erők éleslövedékkel oszlatták a tömeget. (MTI)

Újabb akció az izraeli blokád ellen
Jeruzsálem. Jövő héten indul útjára az Izrael által fenntartott gázai blokád megtörésére készülő hajóflottilla – közölte a nemzetközi konvoj szóvivője. A görög hatóságok tegnap azonban megtiltották a segélyhajóknak, hogy elhagyják a görögországi kikötőket. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.