Röviden

MTI
2011. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erősödhet a fogyasztóvédelem
A készülő, 2014-ig szóló középtávú fogyasztóvédelmi politika egyik alapvetése a magas szintű fogyasztóvédelmi szolgáltatás megteremtése – hangsúlyozta Szatmáry Kristóf. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a fogyasztóvédelmi bizottság tegnapi ülésén közölte: ősszel a parlament elé kerül a fogyasztóvédelmi törvény módosítása. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság munkája kapcsán az államtitkár ezenkívül még megjegyezte: a jövőben is hangsúlyos elem lesz a megelőző eszközök alkalmazása, a pozitív lista működtetése. (B. P.)

Közelebb lesz a Székelyföld
Az M43-as autópálya Csanádpalota környékén, illetve az M4-es autópálya Nagykereki térségében lévő határ metszéspontjáról írt alá kormányközi megállapodást Anca-Daniela Boagiu román közlekedési és infrastruktúraügyi miniszter, valamint Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár tegnap. Az M43-as már 2013 első felére elkészülhet, addigra kész lesz Arad irányába a román oldali folytatás is. Az M4-es megépítésének várható ideje 2016, ez az autópálya kapcsolódik az észak-erdélyi sztrádához. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.