Röviden

MN
2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Térfigyelő kamerák
Ungvár. Magyarország ungvári főkonzulátusa tárgyalásokat folytat Ungvár vezetésével és a helyi rendőrség illetékeseivel arról, hogy a jövőben térfigyelő kamerákkal őrizzék Petőfi Sándor szobrát – közölte tegnap a Kárpáti Igaz Szó című lap. Közben, miután több fórumon is felhívták a figyelmet az utóbbi időben rendszeresen megrongált házsongárdi temető tarthatatlan állapotára, a kolozsvári önkormányzat térfigyelő kamerákkal szereli fel a sírhelyet, és feljelentést tesz a rongálók ellen. (MN)

Szerbia nem fizet Mladicsért?
Belgrád. Ratko Mladics védői csoportja pénzt kíván kérni Szerbiától a védelem finanszírozására, ugyanakkor anyagi segítséget csak azok a vádlottak kaphatnak, akik feladták magukat – írta a szerb Politika napilap. (MN)

Izraeli engedély
Jeruzsálem. Izrael engedélyezte kedden, hogy felépítsenek 1200 új lakóházat a Gázai övezetben, ahová a radikális Hamász hatalomátvétele óta nem engedett be építőanyagot. Az építkezések az övezet déli részén lesznek, ahol 18 iskolát is felhúznak. (MTI)

Újabb amnesztia
Damaszkusz. Újabb általános amnesztiát rendelt el tegnap Bassár el-Aszad szíriai elnök. Az elnöki kegyelem a június 20. előtt elkövetett összes bűncselekményre vonatkozik – közölte kedden a Szana állami hírügynökség. (MTI)

Csökkenő támogatás
Luxembourg. Elfogadhatatlannak nevezte Laurent Wauquiez európai ügyekért felelős francia külügyi államtitkár, hogy az Európai Bizottság bejelentette, jövőre 400 millió euróval, 113 millióra akarja lefaragni a legszegényebb európaiaknak jutó élelmiszersegély összegét. (L. I.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.