Röviden

MN
2011. 07. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyed görögverés
Tegnap megkezdődött a Vodafone-kupa nemzetközi férfi-vízilabdatorna. A német gárda 12-11-re verte az oroszokat, a magyar válogatott pedig 16-10-re a görögöket. (MN)

Kirsner klubelnök
A korábbi válogatott játékost, Kirsner Erikát választották a váci női kézilabdacsapat új elnökének a klub tegnapi tisztújító közgyűlésén. Németh András a továbbiakban nem tagja az elnökségnek, mivel ez az európai szövetség szabályai szerint öszszeférhetetlen lenne az osztrák Hypónál vállalt szakmai munkájával. (MTI)

Almási a húszban
Újra a világ legjobb húsz játékosa között szerepel Almási Zoltán sakknagymester, aki az új világranglistán a 19., 9 ponttal megelőzve Lékó Pétert, aki a 25. Almási az utóbbi két hónapban nyolc játszmát vívott, hét Élő-pontot gyűjtött, ezzel 2726-nál jár. A magyar válogatott Lékó, Almási, Polgár Judit, Balogh Csaba, Erdős Viktor összeállításban szerepel a kínai Ningbóban július 16–26. között rendezendő vb-n. (MTI)

Új igazgató Újpesten
Bartha Csaba, a DVSC labdarúgóklub korábbi sportigazgatója lett az Újpest FC új ügyvezető igazgatója. A posztot eddig betöltő Csehi István is marad az egyesületnél, de még nem tudni, milyen pozícióban. (MTI)

Herczeg és Hámori
Az öt magyar elődöntős közül kettő, Herczeg Norbert (54 kg) és Hámori Ádám (75) győzött a Keszthelyen zajló junior ökölvívó Eb-n, előbbi orosz, utóbbi svéd rivális ellen. A döntők ma 14 órakor kezdődnek, Herczegre török, Hámorira grúz vetélytárs vár. (MN)

Hanga újra itthon
Hanga Ádám tegnap érkezett haza San Antonióból, ahol négy napot töltött edzéssel, miután a kosárlabda NBA-ben szereplő Spurs egy hete kiválasztotta az amatőrjátékos-börzén. A következő idénytől a spanyol élvonalbeli Manresában kosárlabdázó játékos szerint előbb ezt az új ritmust kell felvennie, s innen még egy nagy ugrás lenne az NBA. (MTI)

Oroszok a négy között
A lengyelországi női kosárlabda Eb-n az 5–8. helyért: Montenegró–Litvánia 68-59; elődöntő: Oroszország–Csehország 85-53. (MTI)

Negyeddöntős Japán
A németországi női labdarúgó-vb-n, B csoport, 2. forduló: Japán–Mexikó 4-0, Anglia–Új-Zéland 2-1. (MN)

Rómából Torinóba
A Juventus labdarúgócsapata leigazolta a Laziótól a svájci válogatott Stephan Lichtsteinert. A jobb oldali védő négy évre szóló szerződést írt alá a torinóiakhoz, és tízmillió eurót fizettek érte a rómaiaknak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.