Röviden

MN
2011. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megsemmisített OVB-határozat
Megsemmisítette az Alkotmánybíróság (AB) az Országos Választási Bizottság (OVB) azon határozatát, amelyben hitelesítette a büntethetőségről szóló népszavazás kitűzésére irányuló aláírásgyűjtő ív mintapéldányát s a rajta szereplő kérdést: „Egyetért-e Ön azzal, hogy büntetőeljárásokban a büntethetőség alsó korhatára 12 év legyen?” Az AB új eljárásra utasította az OVB-t. (MN)

Sokat kérnek
Indokolatlan többletköltséget számol fel a fizetési meghagyások kibocsátása iránti kérelemért a Magyar Országos Közjegyzői Kamara informatikai rendszere – állapította meg az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. A rendszer ugyanis nem mindig teszi lehetővé, hogy a kamara eljárási díjának alapja a tartozás járulékok nélkül számított értéke legyen. Szabó Máté felkérte a kamara elnökét, kezdeményezze a rendszer kijavítását. (MTI)

Új fővárosi érdekképviselet
Pénteken tartja alakuló ülését a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége, az új fővárosi érdek-képviseleti szövetség – közölte az Országgyűlés önkormányzati bizottságának ülésén Láng Zsolt (Fidesz) elnök, a II. kerület polgármestere. Minden kerület és a főváros csatlakozására is számítanak. (MTI)

Háborús emlékpark
A honvédelmi tárca, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége egy év alatt felújítja, s emlékparkká alakítja a fővárosi Kozma utcai zsidó temető első világháborús hősi halottainak parcellájának sírjait – közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.