Röviden

MTI
2011. 07. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarr Béla újabb életműdíja
Péntek este a filmművészet gazdagításában betöltött szerepéért életműdíjat vehet át Tarr Béla a 28. Jeruzsálemi Nemzetközi Filmfesztiválon. A legfontosabb közel-keleti filmfórumok között számon tartott mustra Tarr legutóbbi filmjét, a Berlinale nagydíjával kitüntetett A torinói ló című alkotást vetíti. (M. S.)

Védelmet kérnek Velencének
Az Italia Nostra olasz civil örökségvédelmi szervezet azt követeli, hogy Velencét vegyék fel az UNESCO világörökség veszélyeztetett városainak listájára. A szervezet úgy véli, az olasz kormány nem képes megvédeni a lagúnák városát a tömeges turizmus és a környezetszenynyezés hatásaitól. (MTI)

Bordás Dezső búcsúztatása
Ma délelőtt tíz órakor búcsúztatják Bordás Dezső színművészt a józsefvárosi Salétrom utca 5. szám alatti református templomban. Ezt követően a Deák téri evangélikus templomban helyezik el az urnát. A sokoldalú művész egy sor társulat megbecsült tagja volt. Nagy Imre 1989. június 16-i újratemetésén Sinkovits Imrével, Mensáros Lászlóval, Darvas Ivánnal együtt állt díszőrséget. (M. D.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.