Röviden

MTI
2011. 07. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

CDU-elutasítás Törökországnak
Berlin. A teljes jogú uniós tagság helyett mindenekelőtt szorosabb kül- és energiapolitikai koordinációt ajánl Törökországnak Angela Merkel német kancellár pártja. A CDU a CSU-val közösen hangsúlyozta, hogy nem támogatják Ankara európai uniós tagságát. Közben Törökországban a júniusi választások nyomán megalakult Recep Tayyip Erdogan új kabinetje, melyben – az eddigi csatlakozási főtárgyaló, Egemen Bagis személyében – külön minisztere lesz az európai uniós ügyeknek. (MTI)

Az AI feljelentette az ENSZ-nél Szíriát
Damaszkusz. Emberiesség elleni bűnöket követhettek el a szíriai erők idén májusban – állította tegnap az Amnesty International. Felszólítják az ENSZ-t, hogy Szíriát citálják a Nemzetközi Büntetőbíróság elé. (MTI)

Bukarestben lobbizott Netanjahu
Bukarest. Románia tárgyalásokat szorgalmaz az izraeli–palesztin kérdésben, mert csak ez képezheti a tartós béke reális és biztos alapját – mondta Emil Boc román miniszterelnök, aki tegnap hivatalában fogadta az izraeli miniszterelnököt. Benjámin Netanjahu azért lobbizik, hogy szeptemberben az ENSZ közgyűlésén ne szavazzák meg a palesztin állam egyoldalú kikiáltását és elismerését. (MTI)

Szlovén nyelvű táblák Karintiában
Bécs. Nagy többséggel elfogadta az osztrák parlament tegnap a kisebbségi törvény helységnévtábla-kompromisszum néven emlegetett módosítását, amelytől egy több évtizedes vita lezárását remélik. A módosítás 164 dél-karintiai településen írja elő kétnyelvű, szlovén–német helységnévtáblák és más „hivatalos útjelzők” használatát. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.