Röviden

MN
2011. 07. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Válságköltségvetés Heves megyében
Több mint 4,2 milliárd forint kiadása mellett 133 millió forintos hiánnyal „válságköltségvetést” fogadott el Egerben a Heves Megyei Közgyűlés azután, hogy májusban adósságrendezési eljárás indult a fideszes vezetésű önkormányzat ellen. A büdzsé csak a működésre, a kötelező feladatok ellátására fordítható kiadásokkal számol
az év végéig. (MTI)

Vagyonvesztés?
Heves önkormányzatának kötvényvásárlása és az ebből adódó 86 milliós vagyonvesztése okán tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, ismeretlen tettes ellen Sveiczer Sándor (Fidesz) – írta az MTI. Közben a Kemma.hu szerint Oroszlányban azért fordultak a megyei főügyészséghez, mert a vagyongazdálkodási jelentés alapján félmilliárdos vagyonvesztés történt. (MN)

Horn állapota stabil
Hetvenkilencedik születésnapja alkalmából köszöntötte a Népszava az Állami Egészségügyi Központban Horn Gyulát, ahol a volt kormányfőt most is ápolják. A lap szerint Horn Gyula állapota változatlan, stabil. Horn Gyula, az MSZP alapító tagja, később elnöke, 1994-től miniszterelnök volt. A politikus 2007-ben súlyos betegsége miatt visszavonult a politikától, az Országgyűlésnek 2010-ig tagja maradt. (MN)

Csányi Sándort is meghallgatják
Nyilvánosságra hozásnak nem minősíthető, és nem is jogellenes az, hogy a nemzetbiztonsági bizottság tagjainak hozzáférhetővé tették azokat a telefonbeszélgetéseket, amelyeken Demeter Ervin és Kövér László hallható, amint az UD Zrt. egyik vezetőjével tárgyal – mondta Jóri András adatvédelmi biztos, a Szilvásy György, Tóth Károly volt MSZP-s, valamint Dávid Ibolya és Herényi Károly volt MDF-es politikusok ellen folyó büntetőeljárás tanúja. A per ősszel újabb tanúk, köztük Csányi Sándor OTP-elnök-vezérigazgató és Boross Péter exkormányfő meghallgatásával folytatódik. (MTI)

Vita a leépítésekről
A magyar közmédia megújítása elodázhatatlan, a közmédiumok pazarlóan, átláthatatlanul gazdálkodtak, nézettségük drasztikusan alacsony volt, presztízsük visszaesett – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője. Cserháti Ágnes leszögezte, az 550 főt érintő csoportos létszámleépítés szándékáról másfél hónapja tájékoztatta az MTVA vezetése az érdekképviseleteket. Az LMP felszólította a közmédia vezetőit: állítsák le a politikai tisztogatásokat, és egy világos műsorkészítési koncepció kialakítása után tegyenek javaslatot a szükséges dolgozói létszámra. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.