Röviden

MTI
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

MNB: lassú lesz a kilábalás
Csak az alapkamat szinten tartásával lehet elérni a háromszázalékos inflációs célt 2012 végére – áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) inflációs jelentésében. A nyersanyagárak és a nemzetközi kamatszintek emelkedésére lehet számítani, így mérséklődhet a magyar és a külső piacok közötti kamatkülönbözet. Idén 3,9 százalékos infláció mellett 2,6 százalékos bruttó hazai termék emelkedése várható. (MTI)

Kevesebb energia is elég
Évente 1,5 százalékkal kell csökkenteni az uniós gáz- és elektromosáram-szolgáltatók által értékesített energia mennyiségét – állítja Günther Öttinger európai energiaügyi biztos. Ennek eléréséhez támogatást kell nyújtani a fűtési rendszerek hatékonyságnöveléséhez, a duplaüvegezésű ablakok elterjedéséhez, illetve a tetők szigeteléséhez. 2014-től évente a középületek három százalékát kellene ilyen módon felújítani, a jelenlegi ütemben ugyanis a 2020-ra tervezett 20 százalékos energiafogyasztás-csökkentéssel szemben alig 8,9 százalék érhető el. (MTI)

Közepes termés várható búzából
Közepes búzatermésre számít a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége. A szervezet választmányának szerdai tanácskozásán elhangzott, hogy mintegy 3,6 milliós termés várható. Szakértőik szerint az új búzát 50-60 ezer forint/tonna áron lehet majd értékesíteni. Arra is felhívták a malmok figyelmét, hogy érdemes készletezni az őrölnivalót, mert így elkerülhető, hogy később drágán jussanak búzához. (MTI)

Újabb számlagyár bukott le
Több mint 900 millió forintos áfacsalásra bukkantak az adónyomozók. Az akció során hat cég bukott meg. Két, kizárólag számlagyárként működő vállalkozás állította ki a számlákat, a többiek pedig befogadták a fiktív bizonylatokat. A befogadó cégek az áfával növelt összeget átutalták, majd visszakapták a jutalékkal csökkentett összeget. Két embert helyeztek előzetes letartóztatásba. (MTI)

Százmilliót fizethet a Vodafone
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) százmillió forint bírságot szabott ki a Vodafone-ra,
s egyúttal megállapította, hogy a cég 2010. június 21. és 2010. augusztus 15. között az emelt díjas SMS-játékával a fogyasztókkal szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott. Suba János, a Vodafone vállalati kommunikációs igazgatója közölte: a GVH-döntés megsemmisítése érdekében bírósághoz fordul. (B. P.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.