Röviden

MTI
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bővít a Stadler
Szándéknyilatkozatot írt alá Peter Spuhler, a Stadler Rail Csoport tulajdonos vezérigazgatója és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a Stadler vasúti járműgyártó üzemének bővítéséről. Ha komoly megrendelés kap Magyarországról a Stadler, vállalja, hogy az új üzemben a gyártott vonatokban magasabb mint 50 százalékos lesz a hazai beszállítói hányad. Az új üzem működése 2012-ben kezdődhet el. (J. Gy.)

Cseh javaslat
A cseh miniszterelnök azt szeretné, ha a parlament egyszerre döntene Horvátország csatlakozásáról az Európai Unióhoz, valamint arról a mentességről, amelyet Csehország kapott a lisszaboni szerződés egy részének hatálya alól. Az ellenzéki Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) felhívta Petr Necas figyelmét arra, hogy ez az eljárás kockázatos. A szenátus (amelyben a CSSD-nek többsége van) elutasíthatná az előterjesztés megszavazását. (MTI)

Békét kér Olaszország
Olaszország a líbiai ellenségeskedés azonnali felfüggesztését kérte annak érdekében, hogy humanitárius folyosók megnyitásával segíthessenek a lakosságon. Franco Frattini külügyminiszter szerint ez lehetővé tenné az elszigetelt területek megsegítését, ahol drámai a humanitárius helyzet. Franciaország azonnal elutasította a kezdeményezést azzal az indokkal, hogy a hadműveletek szüneteltetésével Moammer Kadhafi időt nyerne. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.