Röviden

MTI
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halilhodzic Algériában
Vahid Halilhodzicot nevezték ki az algériai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává, három évre szóló szerződést kötöttek az 58 éves szakemberrel. A bosnyák tréner 2008 és 2010 között az elefántcsontparti válogatott kapitánya volt, kivezette az együttest a dél-afrikai világbajnokságra, igaz, a tornán már nem ő, hanem a svéd Sven-Göran Eriksson ült a kispadon. (MTI)

Hetényi távozik
Az első számú kapus, Hetényi Zoltán távozik a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatától, és még hárman biztosan követik őt, ugyanakkor az osztrák élvonalban (EBEL) is érdekelt magyar bajnokhoz érkezik egy kanadai center és három válogatott játékos. Hetényi jelenleg a finn Jokerit Helsinkinél van próbajátékon, ám kizárható, hogy visszatér Székesfehérvárra, így aztán Bálizs Bence mellé keresnek egy légiós hálóőrt, aki vélhetőleg Kanadából érkezik majd. (MTI)

Nincs újabb kvóta
Sidi Péter a hatodik helyen végzett a férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában a müncheni olimpiai kvalifikációs sportlövő Világkupa-verseny tegnapi zárónapján, amelyen a női légpisztolyosok lemaradtak a fináléról: a még vasárnap olimpiai indulási jogot szerzett Csonka Zsófia volt a legjobb magyar, 382 körös alaperedménye azonban csak a 21. helyhez volt elég. Tegnap tehát nem sikerült újabb kvótát gyűjteni. (MTI)

Balatonfüredi vb
A vitorlássport egyik leglátványosabb ágában, az F18-as katamarán hajóosztályában rendeznek világbajnokságot július 1. és 8. között Balatonfüreden. Mivel Magyarországon még nincs nagy múltja ennek a hajóosztálynak, igazi sportdiplomáciai siker, hogy a Balaton adhat otthon ennek a rangos eseménynek. A Groupama Garancia F18 katamarán vb-n közel 180 hajó áll majd rajthoz. (MTI)

Vigyázat, huligánok!
Szeptembertől akár két év szabadságvesztéssel is büntethetik azokat, akik megzavarnak egy sportrendezvényt. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára többek között erről is beszélt azon a sajtótájékoztatón, amelyet a parlament előtt álló törvénymódosítási javaslatokkal kapcsolatban tartottak. Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke elmondta: amennyiben megszűnik a sporthuliganizmus, automatikusan növekedhet a nézőszám, így növekedhet a klubok bevétele. Elhangzott, hogy 2012. július 1-jétől minden kiemelt kockázatú NB I-es labdarúgó-mérkőzésen kötelező lesz a stadionokban a beléptető rendszer használata. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.