Röviden

MN
2011. 07. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevesebbet fizettünk ki kamatköltségekre
Az egész évre tervezett hiány 87 százaléka (1034 milliárd forint) teljesült június végéig – tette közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca szerint a nyugdíjintézkedésekből származó bevételek év végére lehetővé teszik a 2,9 százalékos deficitcél elérését. A kormány erre az időpontra korábban magasabb hiányt jelzett előre, a mutató az államigazgatási szektor megtakarításai miatt lett a vártnál jobb – állítja a minisztérium. Az államadósság-csökkenés miatt júniusban nyolcmilliárd forinttal csökkentek a kamatkiadások. (MN)

Nem várható Paks leépítése
A hamarosan a kormány elé kerülő Nemzeti Energiastratégia szerint 2030-ra 30 százalékkal nő Magyarország villamosenergia igénye – mondta Bencsik János a paksi atomerőműben tegnap. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára az atomenergia és a szénbázisú villamosenergia-termelés arányának szinten tartásával és a zöld technológiából származó áram arányának növekedésével számol. Szerinte középtávon az atomerőmű üzemidő-hosszabbítása nélkül Magyarországon nem lehet biztonságos a villamosenergia-ellátás.

Nem rohanták le a balatoni cégeket
A felkeresett vendéglátóhelyek húsz százalékánál találtak kisebb-nagyobb hiányosságot a hatóságok Dél-Balatonon a június 20-tól július 3-ig tartó akció során. Ez a korábbi éveknél kedvezőbb helyzetet mutat – közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal. Az üdülési szezon előtt a hatóságok találkoztak a cégek képviselőivel, s felhívták a figyelmet a köz- és állategészségügyi, fogyasztóvédelmi, munkaügyi, adó- és vámhivatali szabályokra – írja a közlemény. (G. J. A.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.