Röviden

MN
2011. 07. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Crespo Fehérváron?
A Tuttomercatoweb.com szerint a magyar bajnok Videoton szeretné leigazolni Hernán Crespót, a Parma 64-szeres argentin válogatott futballistáját, és már ajánlatot is tett a 35 éves támadónak. Érdekesség, hogy 2000 tavaszán a fehérváriak jelenlegi vezetőedzője, a portugál Paulo Sousa és Crespo csapattársak voltak a Parmánál. Crespo a River Plate-ben kezdte pályafutását, majd 1996 és 2000 között a Parmában lett ismert játékos, 1999-ben UEFA-kupát nyert az együttessel. 2000-ben akkor világcsúcsot jelentő 35 millió font ellenében igazolt a Lazióhoz, szerepelt az Inter, a Chelsea, a Milan és a Genova csapatában is, s tavaly tért vissza a Parmához. A városban üzleti érdekeltségei is vannak. (MN)

Debreceni rajt
A Magyar Labdarúgó-szövetség-ben elkészítették a 2011/12-es NB I-szezon első hét fordulójának műsorát. Eszerint az 1. forduló nyitómérkőzése július 15-én, pénteken 18 órakor a Debrecen–Vasas összecsapás lesz. A Magyar Televízió vasárnaponként 16 órai kezdettel közvetítene mérkőzéseket (így július 17-én a címvédő Videoton siófoki fellépését is), ám ezt az időpontot a klubok nem támogatják. A Sport TV hat fordulóból négy, az 5. fordulóból három mérkőzést közvetítene augusztus 28-ig. (MN)

Itthon kezdenek
Az Európai Labdarúgó-szövetség döntése értelmében az FTC június 30-án mégsem idegenben, hanem hazai pályán kezd az Európa-liga első selejtező fordulójában az örmény Ulisses ellen. A változtatásra azért került sor, mert az Ulisses mellett az első fordulóban szintén érdekelt Banants Jereván is a jereváni Razdan-stadionban játszik. (MN).

Vizsgálatok
Vígh László kormánybiztos 38 szerződés ellenőrzését tartotta indokoltnak a tavaly ősszel megszűnt Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet tevékenységének átvizsgálása során. (MTI)

Főpróba a vb-re
Mától szombatig Debrecenben rendezik meg az úszók országos bajnokságát, amely július végi, sanghaji világbajnokság főpróbájának is tekinthető. A hazai élmezőnyből csak az Egyesült Államokban készülő Hosszú Katinka fog hiányozni. Az előfutamokat 9.30-tól, az elődöntőket és a döntőket 17 órától rendezik. Ma kilenc, holnap tizenegy, pénteken hat, szombaton tizennégy számban hirdetnek bajnokot. (MN)

Két csapattal
Felvették az osztrák másodosztályú jégkorong-bajnokságba, a Nationalligába a Dunaújváros jégkorongcsapatát. A Fehérvár továbbra is az osztrák élvonalban, az EBEL-ben szerepel. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.