Röviden

MTI
2011. 07. 02. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrán óvás
Beregszász. A beregszászi járásközi ügyészség megóvta a beregszászi járási tanács (közgyűlés) június 17-i döntését, amely szerint a képviselő-testület ülései a jövőben az ukrán állami himnusz mellett a magyar nemzeti himnusz lejátszásával kezdődnek. A magyar nemzeti himnusz ellen hozott óvását az ukrán járásközi ügyészség arra alapozta, hogy a beregszászi járási képviselő-testület határozata nem felel meg az ukrán alkotmány előírásainak. (MTI)

Francia javaslat
Párizs. A francia államfő, Nicolas Sarkozy pártja, a jobboldali Unió egy Népi Mozgalomért (UMP) a kettős állampolgárság eltörlését fogja támogatni a kérdés jövő szerdán tartandó nemzetgyűlési vitájában – írta a katalán La Vanguardia. Az UMP-párti Claude Goasguen képviselő többek között azt is javasolta jelentésében a Franciaországban született, de más országokhoz is kötődő polgároknak, hogy válasszanak eredeti hazájuk és Franciaország között. (S. T.)

Folytatódó harcok
Belfast. Folytatódtak az utcai harcok tegnapra virradóra a britpárti protestánsok, illetve az ír sziget egyesítését pártoló katolikusok között az északír fővárosban. Mintegy 700 ember dobálta egymást üvegekkel és kövekkel, és több lövés is eldördült. Egy, a két tábor közé szorult sajtófotóst meglőttek a lábán. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki és vízágyút is bevetett a harcolók szétválasztása érdekében. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.