Röviden

MTI
2011. 07. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendre intik a képviselőket
Olyan szabályzatot dolgoz ki az Országgyűlés elnöke, amely világos, kiszámítható rendelkezéseket és szankciókat is tartalmaz a képviselők plenáris ülésen való viselkedése kapcsán. Kövér László szerint ugyanis az elmúlt időszakban több képviselő viselkedésével, megszólalásával írott és íratlan szabályokat hágott át. Emlékezetes: Novák Előd (Jobbik) hangosbeszélőn szólalt fel a plenáris ülésen. (MTI)

Szakosodott rendőri egységre vár a Jobbik
Különféle bűnelkövetési formákra szakosodott rendőri egységeket hozna létre a Jobbik. Volner János frakcióvezető-helyettes szerint a rendőrség ugyanis csak akkor léphet fel sikeresen a bűnözéssel szemben, ha erőinek elosztása követi az ország különböző régióinak bűnügyi fertőzöttségét, a bűnüldöző egységeinek szakosodása pedig nem területi, hanem funkcionális alapon valósul meg. (MTI)

Megfelelők a hazai börtönök
Összességében megfelelőnek ítélte a fogvatartottak elhelyezését, ellátását, munkáltatását és a jogaik gyakorlását Szabó Máté a Budapesti Fegyház és Börtönben folytatott vizsgálat alapján, ugyanakkor az állampolgári jogok országgyűlési biztosa több hiányosságra is figyelmeztetett. Úgy vélte, a 130 százalékos telítettség – száz férőhelyre százharminc fogvatartott jut –, alatta marad az országos átlagnak. (MTI)

Felhívás a civil szervezetekhez
A Civil Összefogás Fóruma közleményben kért minden civil szervezetet, hogy támogassák az egyesülési jogról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló úgynevezett „civil törvényt”. – A társadalmi vitában mindazok vegyenek részt, akik jobbítani tudják a törvényalkotók eddigi munkáját – írják. A felhívás figyelmeztet, hogy az elmúlt időszakban némelyek a közeljövőben megszüntetésre váró törvény gyengeségeit kihasználva olyan pályázati előnyökhöz juttatták baráti társaságaikat, amelyeket a civil társadalom nagy része jogosan kritizál és elítél. (T. P.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.