Röviden

MN
2011. 07. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordáron kelt el egy Schiele-festmény
Rekordáron, 7,4 milliárd forintnak megfelelő fontért kelt el Egon Schiele osztrák festőművész egy ritka városi látképe a Sotheby’s szerdai londoni aukcióján. A Hauser mit bunter Wasche, Vorstadt II. című alkotást 1914-ben festette a művész. Az eladásból befolyt összeget feltehetőleg egy elhúzódott per költségeinek fedezésére fordítják majd: egy peren kívüli egyezségben a bécsi Leopold Múzeum 19 millió dollárt fizetett ki, hogy megtarthassa Schiele egy 1912-ben festett portréját, amiről bebizonyosodott, hogy a nácik kobozták el. (MTI)

Ma temetik Czigány Zoltánt
Czigány Zoltán író, főszerkesztő, filmrendező temetése ma 14 órakor lesz a budapesti Farkasréti temetőben. (P. Z.)

Elhunyt Bácskai Mihály
Meghalt Szentes híres tanára, Bácskai Mihály, a helyi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatának megteremtője. A drámapedagógust 82 éves korában érte a halál. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.