Röviden

MTI
2011. 07. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biznisz
Grimm
Ortodox óriáskatedrális épül Bukarestben plázával, luxuslakásokkal, kilátóval kiegészítve. Ezek szerint a hitben is van biznisz, meg a bizniszben is van hit.

Vízi tragédiák
Vízbe fulladt az a férfi, akinek holttestét tegnap tűzoltók emelték ki a Győr-Moson-Sopron megyei Halászinál a Mosoni-Dunából. Eltűnését anyja jelentette be szerdán, s elmondta a rendőröknek, hogy fia horgászni indult. Fürdés közben belefulladt Borsodban, Nyékládháza mellett az úgynevezett Debreceni-tóba egy 63 éves férfi. Ugyancsak a Nyékládháza közeli Gólem-tóban eltűnt tegnap egy 18 éves fiatalember. Lapzártakor még keresték. Megkezdték a felkutatását annak a 10 éves fiúnak is, aki tegnap délután Komádi térségében beleesett a Sebes-Körösbe, majd elmerült. (MTI)

Életveszélyben a zebrán elütött fiú
Gyalogátkelőn gázoltak el tegnap egy gyermeket Isaszegen, a Rákóczi úton, a 13 éves fiút súlyos, életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az autót vezető 51 éves asszony ellen büntetőeljárás indult. (MTI)

Csempészbandát számoltak fel
Elfogták tegnap az egyik, egész Európában aktív, Ukrajnából irányított cigarettacsempész banda vezetőjét. A férfit a szerb határon vették őrizetbe a magyar nyomozók. A keddi, illetve szerdai akciót az Europol és az Európai Unió igazságügyi szerve, az Eurojust koordinálta, az összehangolt bevetésben több uniós országban egyszerre csaptak le a hatóságok a csoport tagjaira. (MTI)

Szlovákiai rablókat ítéltek el Győrben
Öt és fél, illetve hét és fél év szabadságvesztésre ítélt tegnap az első fokon eljáró Győri Városi Bíróság négy szlovákiai fiatalt, akik tavaly novemberben szórakozni érkeztek Győrbe, s amikor elfogyott a pénzük, kirabolták és bántalmazták áldozataikat. A vádlottak összesen 15 ezer forintot zsákmányoltak a megyeszékhelyen, ők és védőik enyhítésért fellebbeztek, míg az ügyész súlyosbításért. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.