Röviden

MN
2011. 07. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vöröscsillag-per: Vajnai bűnös
A Legfelsőbb Bíróság tegnap helybenhagyta a Fővárosi Bíróság három évvel korábbi jogerős ítéletét, amelyben tiltott önkényuralmi jelkép folytatólagos használatának vétségéért Vajnai Attilát, a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnökét és Horváth Sándort elmarasztalta. Vajnait a bíróság százhúszezer forintos pénzbüntetésre ítélte, Horváthot pedig egy év próbára bocsátotta. Horváth egy Kiváló dolgozó kitüntetéssel jelent meg a tárgyaláson, amely egy ötágú vörös csillagban volt elhelyezve. A bíró előbb kérte a jelvény levételét, de később engedélyezte annak viselését. (MTI)

Népszerűsítik a kormányablakokat
Fiatal művészek számára hirdetett pályázatot a kormány, hogy népszerűsítsék a kormányablakkal kapcsolatos szemléletváltást – közölte tegnap Nagy Anna. A kormányszóvivő elmondta: a pályázatra szeptember elsejéig jelentkezhetnek a 18–35 éves művészek, akiknek alkotásaikkal azt a szemléletváltást kell megjeleníteniük, hogy az állam a korábbiakkal szemben „nem
a dolgok kerékkötője, hanem segíti a lakosságot”. Az eredményhirdetés szeptember 21-én lesz. A legjobb alkotás készítője 750 ezer, a második 500 ezer, a harmadik 250 ezer forint jutalmat kap. (MTI)

Novák kíváncsi az adatfeldolgozásra
Meg szerette volna tekinteni a szociális konzultáció adatkezelési folyamatát tegnap Novák Előd (Jobbik) a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában, azonban állítása szerint erre nem kapott lehetőséget. Az ellenzéki politikus azért volt erre kíváncsi, mert szerinte a „látszólagos konzultáció valójában egyrészt propaganda, hiszen a kérdések és a válaszok is sokkal inkább az emberek befolyásolására alkalmasak, másrészt pedig adatgyűjtés”. Vetési Iván, a hivatal elnöke fogadta Novákot, és arról tájékoztatta: a visszaküldött adatlapokat úgy szkennelik be, hogy letakarják a vonalkódot, az e-mail címet és az aláírást. (MTI)

Házi őrizetben marad Geréb
A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal meghosszabbította tegnap Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász házi őrizetét. A bíróság közleménye szerint a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsított Gerébbel szemben a bűnismétlés veszélye miatt tartották fenn a kényszerintézkedést az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legkésőbb szeptember 21-ig. A végzés nem jogerős. Gerébet márciusban első fokon két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság. (MN)

Szabó György a Mazsök új elnöke
A kormány legutóbbi ülésén jóváhagyta a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) új kuratóriumának névsorát, amelynek elnöke Szabó György KDNP-s politikus lett. A kinevezés akkor lép hatályba, miután az alapítványt a Fővárosi Bíróságon hivatalosan bejegyezték. (T. P.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.