Röviden

MTI
2011. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A barangolás továbbra is drága
Mérséklődtek a barangolásos telefonhívások és SMS-ek díjai, de továbbra sem oldódott meg a verseny problémája az EU-n belül, hiszen az árak még mindig a díjküszöbökhöz közelítenek – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Az Európai Bizottság arra törekszik, hogy a roaming- és a belföldi távközlési tarifák közötti különbség 2015-re a nullához közelítsen. (MTI)

Javít kölcsönt nyújtó eljárásán az MFB
Felfüggeszti a közösségi közlekedésfejlesztési hitelkérelmek befogadását a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) – tette közzé az MFB. Ennek oka, hogy a pénzintézet – a közúti és a vasúti személyszállító vállalkozásoknak szóló – hitelprogramjait az Új Széchenyi-tervhez igazítja, és az ügyfelek számára könynyebben elérhetővé, egyértelműbbé teszi. (MTI)

Előleghez jutnak a hazai termelők
A termelők idén is megkaphatják az egységes területalapú támogatások (SAPS) és a különleges tejtámogatások előlegét októbertől – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. Fazekas Sándor tárcavezető a fagykárt szenvedett gazdák megsegítésére kérte Brüsszelben, hogy az uniós közvetlen támogatás előlegét mihamarabb folyósítsák. Ilyen jellegű igényt több tagállam is megfogalmazott. (MTI)

Kampányt indít a hazai cukorgyár
Munkásokat vár a következő répafeldolgozó kampányához a Magyar Cukor Zrt. kaposvári gyára. Száz somogyi álláskeresőnek küldött levéllel a kaposvári munkaügyi kirendeltség is segíti a céget a kiválasztásban. A munkavállalókat „toborzó” cég az álláskeresők érdeklődését két-két kiló kristálycukorral honorálja – áll a Somogy Megyei Kormányhivatal közleményében. (G. J. A.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.