Röviden

MN
2011. 07. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A köztársasági elnök a VOLT-on
Tízezernél többen érkeztek a soproni VOLT-fesztivál keddi, nulladik napjára, a megtelt táblát 25 ezer látogatónál kell kitenni. A magyar EU-elnökség záróbulijának számító VOLT-fesztivál a European Gipsy Rocks program indításával hivatalosan tegnap kezdődött, az eseményt Schmitt Pál köztársasági elnök nyitotta meg. A magyar EU-elnökség számára kiemelt ügyként kezelt és májusban elfogadott Európai roma stratégiához szorosan kapcsolódó Gipsy Rocks programra az unió 27 országából érkeztek a kisebbségi és a roma kultúrát reprezentáló fellépők. (MTI)

Krasznahorkai amerikai méltatása
Az irodalmi Nobel-díj lehetőségét is megpendítette a Krasznahorkai László író kapcsán az őt és három művét bemutató ötoldalas írásában a The New Yorker magazin, olyan kiválóságokkal vetve össze a magyar írót, mint Samuel Beckett, Thomas Bernhard és José Saramago. (MTI)

Parkolópályán a filmunió
Képviselet nélkül marad külföldön a magyar film, mert a Magyar Filmunió finanszírozás hiányában július 1-jétől felfüggeszti érdemi szakmai tevékenységét. A megszüntetés alatt álló Magyar Mozgókép Közalapítvány égisze alá tartozó szervezet éléről távozik Vezér Éva, akinek 2011. május 31-én járt le
a szerződése. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.