Röviden

MN
2011. 07. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar fordulatot látnak Londonban
Idén teljes fordulat állt be a magyar gazdaságpolitikában, miután a kormány meghirdette szerkezeti reformprogramját – állítják londoni elemzők. Szerintük a kormányzati lépések jelentősen csökkentették a hazánkat övező piaci félelmeket, kockázatokat, ám a magyar kormánynak így sincs sok hibázási lehetősége. Az intézkedések végrehajtása ugyanis tartogat veszélyeket. (MTI)

Támogatásszüret
Június végén több mint egymilliárd forintot utal mintegy ezer gazdálkodónak dohánytámogatás gyanánt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, és megkezdi a zöldség, a gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási támogatás kifizetését is. Utóbbi jogcímen összesen 8,5 milliárd forintot kap 1800 gazdálkodó. Eközben a szaktárca közölte: a gazdák ez év elejétől 7,6 milliárd forintra kötöttek szerződést a Magyar Fejlesztési Bank vis maior hitelkeretéből. (MTI)

Egymásba érő útvonalak
Magyar–szlovák államközi megállapodást írtak alá a szlovákiai R4-es és a magyarországi M30-as gyorsforgalmi utak összekötéséről tegnap Völner Pál magyar szakállamtitkár és Ján Figel szlovák szakminiszter. Az állami vezetők az időpontban nem állapodtak meg, azt ugyanakkor tudatták: június 24-től kezdve Sátoraljaújhelyen a gépkocsiforgalom előtt is megnyílik a szlovák– magyar határ. (MTI)

Problémás lakáshitelek
Továbbra is egyre több a problémás lakáshitel: míg tavaly 100 ezer, most már több mint 130 ezer lakáshitelt nem tudnak törleszteni az adósok – nyilatkozta Binder István a Kossuth rádió reggeli műsorában. A bankok törekednek a megoldásra, így például ötvenezer késedelmes hitelt újra tudtak tárgyalni az ügyfelekkel. (MN)

Az Alstom orosz szerződései
Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök – franciaországi látogatásakor – több energetikai megállapodást is aláírt az Alstommal – közölte tegnap a vállalat. Az Alstom víz- és hőerőművekhez szükséges berendezéseket gyártó közös cégeket alapított orosz vállalkozásokkal. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.