Röviden

MN
2011. 07. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmitt a szlovén és horvát évfordulón
Ljubljana/Zágráb. Schmitt Pál köztársasági elnök tegnap és ma a függetlenségét két évtizede kikiáltó Szlovéniába és Horvátországba látogat. Tegnap Ljubljanában a szlovén rendezvényeken vett részt, ma pedig Zágrábba utazik a horvát ünnepségekre. (MTI)

Leszavazták Obamát
Washington. A republikánus többségű amerikai képviselőház, mintegy tiltakozásul amiatt, hogy Barack Obama elnök nem kért kongresszusi felhatalmazást a Kadhafi-rezsim elleni katonai fellépéshez, 295:123 arányban tegnap leszavazta a líbiai beavatkozás jóváhagyását. (MTI)

Karabahi patthelyzet
Moszkva. Az optimista várakozásokkal szemben nem született áttörés a Hegyi-Karabah körüli konfliktus rendezését előre vetítő madridi alapelvek elfogadását illetően Oroszország, Azerbajdzsán és Örményország államfői találkozóján. Ilham Aliyev azeri és Szerzs Szargszján örmény államfő nem tudott megegyezni. (MTI)

Velencei bizottság: magyar elégedettség
Budapest. A Külügyminisztérium megelégedéssel fogadta, hogy az Európa Tanács velencei bizottsága szerint a magyar alaptörvény a demokrácián, a jogállamiságon és az alapvető jogok védelmén alapuló alkotmányos rendet hoz létre, s a D cikkében foglaltaknak sem tulajdonítanak területen kívüli hatályt. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.