Röviden

MN
2011. 07. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pécs nélkül
A minősítő bizottsággal történt konzultáció után, valamint a benyújtott dokumentumok értékelése alapján – különös tekintettel az adóhatósági és vámigazolás hiányára – a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége nem hagyta jóvá a Pécs nevezését, így a baranyaiak a következő idényben nem indulhatnak a legrangosabb európai klubsorozatban, az Euroligában. Az európai szövetség nem fogadta el a pécsiek nevezésre vonatkozó halasztási kérelmét. (MN)

Alonso otthon
A Forma–1-es vb Valenciában zajló Európa Nagydíjának tegnapi szabadedzésein – hazai pályán – Fernando Alonso volt a leggyorsabb. A Ferrari kétszeres világbajnok spanyol pilótája mögött a brit Lewis Hamilton (McLaren) jegyezte a második, a címvédő és a pontversenyben jelenleg is élen álló német Sebastian Vettel (Red Bull) a harmadik legjobb köridőt. A vb-n Vettel 161 ponttal vezet, a brit Jenson Buttonnak (McLaren) 101, az ausztrál Mark Webbernek (Red Bull) 94 pontja van, utánuk Hamilton 85-tel, Alonso 69-cel következik. (MN)

Inter: Gasperini
Gian Piero Gasperini lesz az Internazionale labdarúgócsapatának új vezetőedzője. A Genoa korábbi trénere Leonardót váltja a kispadon, akit tavaly decemberben neveztek ki a gyenge eredmények miatt menesztett spanyol Rafa Benítez helyére. Az Inter Leonardóval a Milan mögött második lett a Serie A-ban, a BL-ben pedig címvédőként már a negyeddöntőben búcsúzott, így a brazil szakvezetőnek is megköszönték a munkáját. (MN)

Vetési az elnök
Egyhangúlag Vetési Ivánt választották a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) új elnökének a szervezet tegnapi tisztújító közgyűlésén. Az MKSZ korábbi elnöke, Sinka László június 1-jén közölte, a rendkívüli közgyűlés napjával lemond tisztéről. Egyúttal javaslatot tett arra, hogy a 39 éves Vetési Iván miniszteri biztost, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnökét válasszák meg utódjául. (MTI)

Gyenesei negyedszer
A nőknél Gyenesei Leila nyerte Budapesten az öttusa országos bajnokságot. Az Alba Volán Kaposvár versenyzője 2007, 2009 és 2010 után negyedszer lett egyéni aranyérmes. (MN)

Magyar földön
Végakaratának megfelelően immár Magyarországon, a Szent István-bazilikában nyugszanak Veres Győzőnek, a súlyemelés első magyar világbajnokának hamvai. A kétszeres olimpiai bronzérmes, összetettben kétszeres vb-1. sportember februárban, 74 éves korában, Melbourne-ben hunyt el. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.