Röviden

MTI
2011. 07. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiányjóslat a jegybanktól
A Magyar Nemzeti Bank elemzése szerint az államháztartás 2011-es eredményszemléletű hiánya a GDP 2,8 százaléka körül alakulhat – közölte tegnap a jegybank szakértője. Varga Lóránt elmondta, a kitűzött hiány tartható, de a deficit alakulását makrogazdasági és költségvetési kockázatok övezik. Hozzátette: az idei költségvetési törvény módosításának köszönhetően tartható lesz a 2011-es hiánycél. (MTI)

A befutó ismét amerikai
Marad a papírforma: ismét amerikai vezérigazgató-helyettese lesz a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF): Christine Lagarde vezérigazgató az amerikai elnök gazdasági tanácsadóját, David Liptont jelöli a pénzügyi szervezet első számú vezérigazgató-helyettesi pozíciójába. Ezzel fennmarad az a több mint négy évtizede élő hagyomány, mely szerint az IMF élére európai, míg a második székébe amerikai kerül. (MTI)

Mégsem kell a német munka
A májusban megnyílt uniós munkaerő-piacokon eddig elmaradt a kelet-európaiak ostroma – állapították meg a német és az osztrák nyitás után két és fél hónappal német szakértők. Májusban a nyolc kelet- és közép-európai országból tízezer munkavállaló pályázott németországi álláshelyekre, ami csupán 4500-zal több, mint egy éve, amikor Németország még zárva tartotta kapuit. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.