Röviden

MN
2011. 07. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százmilliós ellenőrzés
Meghaladta a százmillió forintot a Gyöngyöspatán és környékén március eleje óta fennálló fokozott rendőri ellenőrzés költsége – közölte Heves megye rendőrfőkapitánya. Ormossy Attila szerint még a költségek növekedése várható. A roma–magyar feszültségek a településen akkor kaptak sajtóvisszhangot, amikor a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület járőrözést tartott, majd a Véderő nevű szerveződés katonai tábort hirdetett. (MN)

Marad az egyetem
A történelmi hagyományokkal rendelkező, komoly eredményeket felmutató Nyugat-magyarországi Egyetem további működésére tett ígéretet Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár az universitas tanévzáró ünnepségén Sopronban. A Nyugat-Magyarországon működő két egyetem belső szerkezetében ugyanakkor várhatók változások. (MTI)

Elnököt jelölhetnek
Kedden dönt az Alkotmánybíróság (AB) elnökének jelöléséről az AB elnökét és tagjait jelölő parlamenti eseti bizottság. A következő AB-elnök szeptember 1-jén lép hivatalba. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője korábban utalt arra, hogy a jelenlegi vezető, Paczolay Péter a testület elnöke maradhat. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.