Röviden

MTI
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felére apad a profit
A kockázatvállalás visszaesése miatt a bankok profitja a válság előtti szint felére apadhat – ezt jósolta jelentésében a Nemzetközi Fizetések Bankja. A válság előtt a pénzintézetek nyereségessége elérte vagy meghaladta a 20 százalékot, s bár egyes bankházak még mindig 15-20 százalék közötti megtérülést terveznek, hosszabb távon be kell rendezkedniük 11-12 százalékra, ami közel van a nem pénzügyi vállalkozások megtérülési átlagához. (MTI)

Obama üdvözlete a magyaroknak
Megalakulásának 20. évfordulóján levélben köszöntötte az Amerikai Magyar Koalíciót Obama amerikai elnök. Amerika szövetét népeink sokfélesége alkotja és gazdagítja – írta, hozzátéve: az olyan szervezetek, mint az Amerikai Magyar Koalíció, segítenek nekünk megünnepelni azt a gazdag történelmet és eleven kultúrát, amelyet az amerikai magyarok hoztak partjainkhoz. (MTI)

Zöldközeledés Angela Merkelhez
Támogatásukról biztosították Angela Merkel kancellár, illetve az általa vezetett konzervatív–liberális kormánykoalíció atompolitikáját az ellenzéki Zöldek. A környezetvédelmet zászlajára tűző párt szombati, rendkívüli kongresszusán úgy határozott: a Zöldek a jövő heti parlamenti szavazás során támogatni fogják a kormánykoalíció határozatát, amely a 17 németországi atomerőmű legkésőbb 2022 végéig történő bezárását irányozza elő. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.