Röviden

MTI
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz iskolán segítettek
Sikeresnek ítélte az iskolai közösségi szolgálat féléves pályázatát Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár, amely szerinte nagy perspektívát nyitott a társadalom számára. A pályázatra 355 iskola jelentkezett, közülük 148-at támogatott a bírálóbizottság, 44 millió forintot osztva ki. Pályázati pénzek azokra a területekre jutottak, ahol a legnagyobb szükség volt rá. (MTI)

Feljelent a Jobbik
Ügyészséghez fordul a Jobbik a dunaújvárosi erőművekre kötött előnytelen szerződések ügyében. A párt szerint a dunaújvárosi önkormányzat csaknem két éve 3,4 milliárd forintért vásárolt meg két gázmotoros fűtőerőmű 49 százalékos tulajdonrészét, amiből teljes egészében is fel lehetett volna építeni az erőműveket, ezért a városban aránytalanul magasak a távfűtési díjak, amelyek még a budapesti árakat is meghaladják. (MTI)

Tucatnyi új frekvencia
Újabb tizenkét rádiós frekvencia pályáztatását kezdte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, amely hozzálátott a 2012-ben lejáró 19 frekvencia hasznosításának előkészítéséhez is. (MTI)

Püspökavatás
Beiktatták a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület új püspökét, Szemerei Jánost szombaton a győri Öregtemplomban. Szemerei János püspöki székfoglalójában kiemelte, hogy bizalmi viszonyra törekszik a testvéregyházakkal, és nagy figyelmet fordít a külföldön működő egyházakkal való kapcsolatokra is. (MTI)

Értékmentés
Komplex élőhely-rehabilitációs program kezdődött a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban, amelyet 368 millió forinttal támogat az Európai Unió és a magyar állam. Egykori vizes élőhelyeket állítanak vissza, valamint felújítják a soproni hegyekben magára hagyott források környezetét. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.