Röviden

MTI
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tornagyőzelem
A sanghaji világbajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 12-5-ös győzelmet aratott a házigazda görögök felett a Korfun rendezett Szamarcidisz-kupa tegnapi zárónapján, s Spanyolország, Görögország és Oroszország előtt százszázalékosan megnyerte a négyes tornát. Női válogatottunk Hollandiában szerepelt, tegnap 10-7-re nyert a németek ellen, s a házigazda mögött a második helyen zárt. (MN)

Sebestyén a 20.
A 125 kcm-es géposztályban szereplő Sebestyén Péter a 35 fős mezőnyben a 20. helyet szerezte meg a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei hetedik futamán, az asseni Holland Nagydíjon. (MTI)

Tabaka negyedik
Tabaka József negyedik lett a csehországi Plzenben megrendezett salakmotoros egyéni Európa-bajnoki középdöntőben, ezzel bejutott a szeptemberi döntőbe. (MTI)

Spanyol diadal
A spanyol válogatott nyerte a Dániában rendezett U21-es labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 2-0-ra legyőzte a Svájcot. (MTI)

Manaudou visszatér
A londoni olimpia rajtja előtt bő egy évvel újabb, már visszavonult úszósztár jelentette be visszatérését: Laure Manaudou, a franciák 24 éves olimpiai és világbajnoka. (MTI)

Felix triplája
Allyson Felix 50,4 mp-es idővel megnyerte a női 400 m-es síkfutást az amerikai atlétikai bajnokság szombati versenynapján, s ezzel történelmi triplázást hajtott végre. Az olimpiai és világbajnok vágtázó az első, aki 100, 200 és 400 m-en is győzni tudott legalább egyszer az Egyesült Államok nemzeti viadalán. A férfiak 400 m-es számában a favorit Jeremy Wariner (44,98 mp) kikapott Tony McQuay-től (44,68), de így is kvalifikálta magát az augusztus végén kezdődő tegui világbajnokságra. (MTI)

Eladják Kakát
Spanyol sajtóértesülések szerint a Real Madrid a nyári átigazolási szezonban megválik Kakától, az együttes aranylabdás brazil labdarúgójától. A most 29 éves Kakát a Real 2009 nyarán
70 millió euróért vette meg az AC Milantól, amellyel a játékos gyakorlatilag mindent (bajnokság, Bajnokok Ligája) megnyert. (MTI)

Kilencven éve
Kilencven éve született Zsolt István, a világ egyik leghíresebb labdarúgó játékvezetője, aki három világbajnokságon is részt vett. (MTI)

Totó
A 25. heti, 2. fordulós helyes tippek: 1, 1, 1, 1, 2, 2, 1, 2, 1, 1, X, 2, 1, később. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.