Röviden

MTI
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illem
Győr
Sem alulöltözötten, sem túlruházkodva nem mehet be látogató New York fő börtönkomplexumába egy új ruhakódex szerint. További korlátozás ez a divat megszállottjainak azután, hogy korábban a ráspoly, illetve hegesztőpisztoly alakú kiegészítőket is le kellett tenni.

Kezet csonkolt a légkürtpalack
Súlyos, csonkolásos kézsérülést szenvedett személyhez riasztották a Rupert sürgősségi mentőhajót vasárnap délelőtt 11 órakor Csopak térségébe, ahol egy vitorlásverseny rendezői hajóján sebesült meg egy férfi. Ellátását a Rupert személyzete rögvest megkezdte, majd a mentőhajóval a partra szállították, ahol átadták az Országos Mentőszolgálat munkatársainak. A Vízimentők Országos Szakszolgálatának közleménye szerint a férfi kezében felrobbant egy légkürt palackja, és a robbanás a két ujját leszakította. (G. J. A.)

Török férfi késelt Sopronban
Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy nőt, akit szombatra virradóra Sopronban egy kebabétteremben késelt meg egy férfi. A 45 éves, osztrák állampolgárságú, török elkövető szóváltás után támadta meg az ott dolgozó 33 éves nőt. A rendőrség körözést adott ki a 170-175 centiméter magas, őszes hajú, kreol bőrű, barna szemű gyanúsított ellen, és kezdeményezte az ügyészségnél nemzetközi elfogatóparancs kibocsátását. Az ügyben emberölés kísérlete miatt indult eljárás. (MTI)

Felvonultak a vitorlások
Az 1906-ban megépített Alexander von Humboldt háromárbocos vezeti a vízi járművek felvonulását a szombaton megrendezett Windjammer parádén a Kieli-öbölben. A hajók felvonulása a ma záródó kieli hétnek, a világ legnagyobb vitorlásversenyének és Európa legnagyobb vitorlás- fesztiváljának legkiemelkedőbb eseménye. (MTI)

Melegszik a Vörös-tenger
A Vörös-tenger vize egyetlen évtized alatt (a kilencvenes évek közepétől 2007-ig) csaknem egy fokkal lett melegebb, derítette ki egy nemzetközi kutatócsoport műholdas hőtérképek segítségével. A tudósok szerint a víz 27 és 27,5-ről 28,5 Celsius-fokra történő felmelegedésének a klímaváltozás az oka, s a hőmérséklet-változás számos állat- és növényfaj pusztulását okozhatja. Eredményeiket a szakemberek a Geophysical Research Letters szaklapban publikálták. (MTI)

Nyerőszámok
Ötös lottó: 15, 52, 55, 71, 83.
Joker: 955203. Hatos lottó: 9, 13, 25, 28, 40, 44.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.