Röviden

MN
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önkormányzati megegyezés
Megállapodást kötött Orbán Viktor miniszterelnök a 19 megyei önkormányzat vezetőjével a jövőbeli feladatokról és a felelősségről. A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének, illetve a megyéknek a következő hónapokban kell elkészíteniük az ország területfejlesztési koncepcióját, a közép- és hoszszú távú területi fejlesztés stratégiáját. A közlemény szerint a kormányfő és az önkormányzati vezetők egyetértettek abban: Magyarország megújítása csak úgy képzelhető el, ha a fejlesztéspolitikán belül a térségi és a megyei területfejlesztést újjászervezik. (MTI)

Feloszlatott LMP-szervezet
Az LMP hét végi kongresszusán egy gazdasági átvilágítás eredményére hivatkozva feloszlatták az LMP Fejér megyei szervezetét, a tagokat kizárták a pártból. Zsoldos Péter volt megyei választmányi tag szerint a pártvezetés néhány embert szeretett volna eltávolítani az LMP-ből, és akikkel nincs problémája, azokat biztosan arra kérik: térjenek viszsza. Schiffer András frakcióvezető szerint szabályosan történt a feloszlatás. (MTI)

Nem politikai ok miatt menesztették
A megyei munkaügyi bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy politikai okokból távolították el a miskolci Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakiskola tanárát, Jakab Pétert, aki jobbikos önkormányzati képviselő lett. Jakab hangfelvételt készített a beszélgetésről, amelyen az iskolaigazgató elmondja, szakmai munkájával elégedett, de politikai nézeteit nem tudja elfogadni. (MTI)

Pontosítás
A Magyar Nemzet tegnapi számában Az utolsó út ára című cikkünkben tévesen szerepelt az egyik érintett település neve, amely helyesen Kékcse. Olvasóinktól és a kékcseiektől is elnézést kérünk. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.