Röviden

MN
2011. 07. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megújult a Thury-vár
Hatalmas érdeklődés mellett adták át a nagyközönségnek pénteken Várpalotán a megújult Thury-várat. A barokk műemlék évszázadok óta a város jelképe. Az Új Széchenyi-terv részeként, illetve uniós forrásból elvégzett munka révén az építészeti fejlesztések mellett a vár immár alkalmas konferenciák, társasági események megrendezésére is. Az egyedülálló helytörténeti, történelmi tárlatokat modern, multimédiás környezetben tekinthetik meg az érdeklődők. (Cs. T.)

Óbudára költözött az MKVM
Csak a helyszín biztos, az Óbudai Társaskörrel szemben, a Dugovics téren nyílik majd meg a korábban a Szent István-bazilika közelében működő Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM). Azt még nem lehet tudni, hogy mikor és milyen tárlattal nyitja meg újra kapuit az intézmény, amely a költözés miatt június óta zárva tart. (MN)

Cseh fesztiváldíj a Kabócának
Csehországban, a Materinka bábfesztiválon két díjat is kapott a Ha Dede, a Kabóca Bábszínház és a Theater De Spiegel közös produkciója. A zsűri Kiss Erzsit a Ha Dede című előadás zenéjéért díjazta. Kiemelte, hogy az előadás „varázslatosan absztrakt és mégis kiválóan ért a legkisebbek nyelvén”, s ezért külön elismerésben is részesítette. A produkciót Karel Van Ransbeeck, a Theater De Spiegel művészeti vezetője rendezte, szereplői Kiss Erzsi énekes és Futó Ákos bábszínész, a Kabóca művésze. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.