Röviden

MTI
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutasított horvátok
Megtagadta a horvát ügyészségtől az INA olajtársasággal kapcsolatos nyomozás ügyében érkezett jogsegélykérelem teljesítését a Legfőbb Ügyészség. A kérelmet feljelentésnek értékelték, és miután konkrét személyt nem gyanúsítanak meg benne, ismeretlen tettes elleni nyomozást rendeltek el, ugyanakkor további adatokat kértek a horvát ügyészségtől. Davor Stern, az INA felügyelőbizottsági elnöke az Origó hírportálon kijelentette, az INA-nak nem kell a Mol-csoport részévé válnia, hanem horvát cégnek kell maradnia. (MTI)

Dél-Szudán ENSZ-tag lett
Az ENSZ közgyűlése közfelkiáltással a világszervezet 193. tagállamává fogadta Dél-Szudánt. Afrika legfiatalabb állama szombaton nyerte el függetlenségét, miután a januárban tartott helyi népszavazás eredménye alapján kivált Szudánból. – Dél-Szudánt ezennel az Egyesült Nemzetek tagjává nyilvánítom – jelentette be a közgyűlés elnöke, Joseph Deiss a szavazás után. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.