Röviden

MTI
2011. 07. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiszabadult a túsz
Iszlámábád. Fogvatartói elengedték a Mol magyar olajvállalat pakisztáni leányvállalata,
a Mol Pakistan egyik alvállalkozójának alkalmazottját és társát, akiket januárban hurcoltak el az ázsiai országban.
A Mol Pakistan érintett alvállalkozójának egyik mérnökét és annak sofőrjét feltehetőleg iszlám szélsőségesek ejtették túszul január 20-án. (MTI)

Gázai csapások
Gáza. Izraeli harci gépek csempészalagutakra mértek csapásokat tegnap virradóra a Gázai övezetben, válaszul arra, hogy előző nap palesztin fegyveresek rakétákat lőttek ki izraeli területekre. Palesztin biztonsági és egészségügyi források szerint két légicsapás volt, az egyiknek a célpontja az egyiptomi határon fekvő rafahi átkelő mellett helyezkedett el, míg a másik Gáza várostól keletre. A Rafah melletti légicsapásban megsebesült öt palesztin, kettő pedig eltűnt, közölték. (MTI)

Készülnek az ENSZ elé
Doha. A palesztinoknak a teljes jogú ENSZ-tagság elnyerésére irányuló kérelmét az Arab Liga nyújtja majd be, közölte Nabíl al-Arabi, a szervezet vezetője. Az Állandó Bizottság döntése értelmében az Arab Liga azzal a kéréssel fordul majd az ENSZ-hez, hogy ismerje el a palesztin államot, Kelet-Jeruzsálem fővárossal, az 1967-es háború előtti határokkal, mondta a főtitkár. (MTI)

A biztos dicsér
Brüsszel. Termékeny és eredményes volt Magyarország két héttel ezelőtt befejeződött EU-elnöksége az Európai Bizottság magyar tagja, Andor László foglalkoztatásért, szociálpolitikáért és a társadalmi befogadásért felelős biztos megítélése szerint. Az uniós testület illetékese az eredmények közül kiemelte a Horvátország EU-taggá válására vonatkozó megállapodást. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.