Röviden

MTI
2011. 07. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsz éve nincs Varsói Szerződés
Prága. Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter szerint a korabeli szovjet és nyugati vezetők nagy érdeme, hogy a vasfüggöny 1989-es lehullása után felelősen viselkedtek, és a világban nem tört ki az erőszak. A Varsói Szerződés megszűnésének 20. évfordulója alkalmából a cseh fővárosban rendezett konferencián emlékeztetett: a folyamat kezdetén a szovjetek távozását Közép-Európából sem az Egyesült Államok, sem Nyugat-Európa nem támogatta. Magyarországot a tanácskozáson Jeszenszky Géza volt külügyminiszter képviseli. (MTI)

Irán rakétasilói
Teherán. Nagy és közepes hatótávolságú rakéták indítására alkalmas silókat mutatott be hétfőn az iráni állami televízió a Forradalmi Gárda rakétacsapatainak hétfőn kezdődött hadgyakorlata alkalmából. Aszhar Galicshani ezredes szerint a rakétasilók teljes egészében hazai fejlesztésből valósultak meg, s a legmodernebbek távolról üzemeltethetők, működtetésükhöz helyben nincs szükség személyzetre. (MTI)

Ashton fenyeget
Szarajevó. Az Európai Unió kiáll a daytoni megállapodás mellett, és kész szankciókat alkalmazni azokkal szemben, akik megszegik ezt – jelentette ki Catherine Ashton, az EU külpolitikai főképviselője a Dnevni avaz című szarajevói lapban. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.