Röviden

MTI
2011. 07. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sportos elnökség
A sport területén egyértelműen sikeres volt a magyar európai uniós elnökség, mert az elmúlt fél év során valamennyi tagállam elfogadta a sport első uniós munkatervét – hangoztatták az európai sportigazgatók kétnapos gödöllői informális értekezletén részt vevő külföldi delegációk képviselői. Czene Attila szerint a magyar elnökség által készített munkaterv tovább erősíti a sport pozícióit az uniós politikán belül – a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára ezt a kormányzati és a civil sportszervezetek vezető képviselőinek részvételével zajló értekezlet szünetében jelentette ki. (MTI)

Wojtaszek sikere
Radoslaw Wojtaszek győzött a Pakson rendezett IX. Marx György sakkemlékversenyen. A lengyel játékos a tegnapi, utolsó fordulóban remizett az izraeli Ilia Smirinnel, így nyolc ponttal végzett az élen. A hatfős mezőnyben Smirin és Berkes Ferenc egyaránt 6,5-6,5 pontot gyűjtött. (MTI)

Angolok remije
Tegnap a B csoportban is megkezdődtek a küzdelmek a németországi női labdarúgó-világbajnokságon. Eredmények: Japán–Új-Zéland 2-1, Mexikó–Anglia 1-1. (MTI)

Barta nélkül
Megsérült, így nem vehet részt a július 16. és 31. között Sanghajban sorra kerülő világbajnokságon az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes műugró, Barta Nóra (képünkön). A Hollandiában készülő sportoló a hazautazása előtti utolsó edzésen sérült meg, beszakadt a combizma, ezért húsz nap pihenőre kényszerül, így ki kell hagynia a vb-t. (MTI)

Lettek ellen
A magyar férfi röplabda-válogatott Lettországgal találkozik majd az olimpiai elő-előselejtezőben. A csapat hazai pályán kezdi a párharcot augusztus 27-én vagy 28-án, a visszavágó pedig szeptember 3-án vagy 4-én lesz. Az összecsapás győztese novemberben részt vehet az egyik ötkarikás előselejtezős tornán, amelyen hat gárda szerepel majd, és egy jut tovább. A lett válogatott szövetségi kapitánya az a 49 éves Raimonds Vilde, aki 1988-ban, a szöuli olimpián az ezüstérmes szovjet válogatottban játszott. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.