Röviden

MN
2011. 07. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb pályázatok
A belföldön megvalósuló, nemzetközi és országos hatókörű, turisztikai vonzerővel bíró rendezvények támogatására írt ki pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra fordítható keretösszeg 150 millió forint. (MTI)

Lefújt cukorakció
A Vidékfejlesztési Minisztérium tegnapi hatállyal okafogyottsága miatt felfüggesztette a stratégiai cukorkészlet értékesítését. A magas cukorárak letörésére Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter májusban döntött arról, hogy az állami tartalékból kétmillió kilogramm cukrot felszabadítanak és értékesítenek. Közben csökkentek az árak, ezért döntött a tárca az akció felfüggesztése mellett. (MTI)

Simor András a helyén maradhat
A készülő jegybanki törvény szabályozói jogkörrel is felruházná a Magyar Nemzeti Bankot – mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Bloombergnek adott interjújában. Emellett kijelentette, hogy a jegybankelnök távozásának kikényszerítése „nincs napirenden”. Az új jogszabály erősíteni fogja a jegybank függetlenségét – mondta a frakcióvezető. (MN)

EU-eljárás a cseh energiacég ellen
Piaci erőfölénnyel való visszaélés gyanúja miatt eljárást indított az Európai Bizottság (EB) a Cseh Energetikai Művek ellen. Az EB szerint a cég szabálytalan módon próbálta megakadályozni versenytársainak piacra jutását. Ez az árakra is hatással lehetett. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.