Röviden

MTI
2011. 07. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mea culpa
Török Zsolt, az MSZP szóvivője elnézést kért a Facebookon hét végi hozzászólásai miatt, amikor is a Demokratikus Koalíció platform kezdeményezésére pártszavazáson részt vevőket lükéknek és majmoknak titulálta. A konstruktív és előremutató vita mindig erőssége volt a pártnak.

Magyar rendőrök az Adriánál
E hét péntektől augusztus végéig ismét dolgoznak magyar rendőrök Horvátországban, az Adriai-tenger partján. A magyarok a horvát rendőrökkel közösen Zára (Zadar) térségében teljesítenek szolgálatot. Ezúttal is feladatuk lesz, hogy segítséget nyújtsanak a Horvátországba látogató magyar állampolgároknak, és közreműködésük az intézkedéseket is megkönnyíti. Az Adriánál nyaraló magyarok a 06-20/445-4624-es magyar mobiltelefonszámon érhetik el őket. (MTI)

Gyermekkorú tolvaj
Nyolcéves fiú lopott egy négyméteres kerítést Rétságon, a történteket kamera is rögzítette. Egy rétsági férfi vasárnap jelentette, hogy udvarukról elloptak egy csaknem négy méter hosszú, körülbelül 30 ezer forint értékű, leszerelt fakerítést. A gyerekkel szemben megszüntették az eljárást, mivel kora miatt nem büntethető. A rendőrök a gyámügyi hatóságnál teszik meg a szükséges intézkedéseket. (MTI)

Harapott a fehér patkány
Feltehetőleg korábban házi kedvencként tartott és utcára tett fehér patkány harapott meg egy kisgyermeket az egyik szegedi óvoda udvarán. Az Orpheus Állatvédő Egyesület által működtetett szegedi ebrendészet munkatársai befogták az állatot, és megfigyelésre karanténba helyezték. (MTI)

Hazatérő sérültek
Egy 16 éves lány a hét végén távozott, négyen tegnap tértek haza, egy sérültet azonban még az intenzív osztályon ápolnak azok közül, akik a múlt kedden sérültek meg az M70-es autóúton Csörnyeföld közelében. A balesetben egy román busz és egy szlovén kamion frontálisan ütközött, hatan meghaltak. (MTI)

Hét végi balesetek
Öt balesetben hatan haltak meg az ország közútjain a múlt hét végén – közölte az ORFK tegnap. Pénteken, szombaton és vasárnap a rendőrség összesen 361 közúti közlekedési balesetnél intézkedett. A halálos áldozatokat követelő baleseteken kívül 50 súlyos, 113 könnyű sérüléssel végződött. A közúti ellenőrzéseken a szonda 233 járművezetőnél mutatott ki alkoholfogyasztást. (MTI)

Végzetes zuhanás
Huszonnyolcan haltak meg Bolíviában, mert autóbuszuk az útról letérve egy százméteres szakadékba zuhant vasárnap – közölte tegnap a bolíviai rendőrség. A busz az argentin határ közelében lévő Villazonból Tarija városba tartott. A baleset okait még vizsgálják, a szerencsétlenség idején sűrű köd volt az úton. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.