Röviden

MTI
2011. 07. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reálhozam: a posta húsz napig kézbesít
Módosítani kellett a Magyar Nemzeti Bank rendeletét, hogy megelőzzék a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetésekor a postai tumultust. A Napi Gazdaságnak megerősítették, a postának kettő helyett 20 nap áll rendelkezésére, hogy a 100 ezer forint alatti reálhozamokat kézbesítse. (MTI)

Furcsáll az MSZP
Az MSZP budapesti elnöksége meglepőnek ítélte, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség 2010 őszén az önkormányzati kampány idejét látta alkalmasnak arra, hogy meggyanúsítsa Újbuda akkori önkormányzati vezetőit. Hasonlóan furcsának tartja, hogy a nyomozás idén áprilisi lezárása után két és fél hónap kellett az ügyészségnek a vádemeléshez. Úgy vélik,
e megoldások keltik azt a gyanút, hogy a politika egyre inkább átitatja a nyomozati szervek munkáját. (MTI)

Felfüggesztik a sztrájkot
A tárgyalások érdekében a szakszervezetek felfüggesztik folytatólagos demonstrációjukat – állapodtak meg tegnap a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezetői a közmédia szakszervezeteinek képviselőivel. A közmédia átalakításáról, a csoportos létszámleépítésről vasárnap folytatják a tárgyalásokat. (MTI)

Visszaküldenék az egyházi törvényt
Az MSZP felszólította a Fidesz frakcióvezetőjét, kérje az államfőtől, küldje vissza a parlamentnek az új egyházi törvényt. Kifogásolták, hogy a 2012. január 1-jétől hatályos jogszabály szerint az egyházi státus igényléséhez szükséges eljáráshoz a kérelmezőknek be kell nyújtaniuk ezer magyar állampolgár személyes adatait, s aláírását. (MTI)

Főbírói intelem
A bíróságok napján tartott tegnapi ünnepségen Baka András, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke óvott az aktuálpolitikai célú módosításoktól. A főbíró kiemelte: e módosítások rendkívül aggályosak a demokratikus jogrend szempontjából. Ha pedig anyagi eszközök elosztása, bírói vizsgálatok, előmenetel befolyásolhatja az igazságszolgáltatást, az viszszatérést jelent a rendszerváltás előtti kommunista adminisztrációhoz. (MTI)

Támad a beruházó
A főváros saját hitelességét kockáztatja CET-ügyben – közölte tegnap a beruházó Porto Investment Kft., amely csaknem egy éve csúszik a bálnaformájú létesítmény átadásával. Állítják: olyan dokumentumokat, például a kiviteli terveket kér rajtuk számon a városháza, amelyekhez semmi közük. (Sz. Zs.)

Pintérnél a BÖSZ
A múlt héten megalakult Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) elnökségével tárgyalt tegnap Pintér Sándor belügyminiszter – közölte a huszonhárom kerületet tömörítő érdekképviselet. Kiemelték, a tárcavezetővel elsőként ősszel a parlament elé kerülő önkormányzati törvény koncepciójáról egyeztettek, a tárgyalásokat a kormányzat többi tagjával folytatják. (Sz. Zs.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.