Röviden

Dékány Lóránt
2011. 07. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csökken a héten az üzemanyagár
Hat forinttal csökken a benzin, kilenc forinttal a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon holnaptól – erősítették meg piaci forrásokból a Holtankoljak.hu értesülését. A változással a 95-ös átlagára 370 forintra esik, míg a dízelé 360 forintra csökken. Az internetes oldal adatbázisa szerint legdrágábban várhatóan 389 forintért tankolhatunk benzint, míg gázolajat 381 forintért. Tavaly ilyenkor az előbbi 344, az utóbbi pedig literenként 330 forintba került. (D. L.)

Bukaresti halasztás
A román kormánykoalíció őszre halasztotta az ország területi-közigazgatási átalakítását, miután a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elutasította Traian Basescu államfőnek és a demokrata pártnak az erre vonatkozó tervezetét. Az elnök a bukaresti parlamentben elmondott beszédében jelezte: nem mond le a közigazgatás átszervezéséről, és ismét síkraszállt a megyék számának csökkentése mellett. (MTI)

Afgán felkészülés
Fennállása során először az afgán fővárosban tartotta ülését tegnap a csaknem negyven ország afganisztáni és pakisztáni különmegbízottjait tömörítő nemzetközi összekötő csoport, köztük a magyar Külügyminisztérium küldöttsége. Az ülés fő témája az afganisztáni átmenet, a külföldi harcoló csapatok 2014-re tervezett kivonulása utáni időszakra való felkészülés volt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.