Röviden

MTI
2011. 07. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hushovd szakasza
Hosszú szökés után a világbajnok norvég Thor Hushovd nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny pénteki, 13. szakaszát. Összetettben továbbra is a francia Thomas Voeckler vezet, előnye 1:49 perc a luxemburgi Fränk Schleck előtt. Hushovd sikerével a spanyol Oscar Freire Gomez 2002-es szakaszgyőzelme után először fordult elő, hogy aktuális világbajnok etapot nyert a Touron. A Pau és Lourdes közötti 156 km-es etapon a 2004-ben és 2006-ban öszszetettben második német Andreas Klöden feladta a viadalt. A 2000-ben olimpiai bronzérmes kerekes korábban két nagy bukásban is benne volt, s hátsérülése nem javult. (MTI)

Jegyértékesítés
Megkezdődött a jegyértékesítés a Magyarország–Izland barátságos labdarúgó-mérkőzésre, amelyre augusztus 10-én, a Puskás Ferenc Stadionban kerül sor. A felkészülési találkozóra 1000, illetve 2000 forintért lehet hozzájutni a belépőkhöz. A jegyeket az IBUSZ irodáiban, illetve a www.ibusz.hu internetes oldalon lehet máris megvásárolni. (MTI)

Drága szabálykönyv
Körülbelül 269 millió forintért, egészen pontosan 881 250 fontért kelt el egy londoni árverésen a világ legrégebbi futball szabálykönyve. A kézzel írott füzet 1857-ből származik és a legrégebben alapított labdarúgóklub, az angol Sheffield FC tulajdonában volt. Az egyesület azért vált meg a 154 éves dokumentumtól, hogy pénzt gyűjtsön a nyolcadik vonalban szereplő együttes számára. (MTI)

Kozmann duplája
Az idén visszatért, olimpiai bronzérmes kenus Kozmann György egyesben és párosban is megnyerte az 500 méteres küzdelmeket a kajak-kenu országos bajnokság, egyben vb-válogató tegnapi versenynapján Szolnokon. A férfi kajakosoknál egyesben Dombvári Bence nyert fél kilométeren, de mivel ő 1000 m-en már vb-induló, az első válogatón győztes, ezúttal második Kugler Attiláé lesz ez a szám Szegeden. (MTI)

Hibátlan Dobrovitz
Ifjabb Dobrovitz József hibátlan teljesítménnyel második lett tegnap akadályhajtásban a négyesfogat-hajtók leghíresebb és legrangosabb versenyén, a németországi Aachenben. A 19 éves tehetség kilencedmagával hajtott hibátlanul, de övé volt a második legjobb idő, alig két másodperccel maradt el a győztes holland Theo Timmermantól. A csapatban világbajnok id. Dobrovitz József és a hatszoros vb-győztes Lázár Zoltán egy-egy verőhibával zárt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.